Posted by : MC 28 Eylül 2015 Pazartesi

Artık bildiğimiz üzere çağımız neslerin interneti çağı ve artık arduino size yeterli gelmiyor ve farklı platformlara yönelmek istiyorsunuz.Bu yazımızda sizin için arduino benzeri programlanabilir en iyi 10 adet geliştirme platformunu kaleme alıyoruz.

#1 – FRDM-K64F

The FRDM-K64F Freescale firması tarafından üretilen java geliştrime platformu arduino eklentileri uyumlu hali ile güzel bir alternatif.

#2 – SeeedStudio Grove system

SeedStudio Grove system sağladığı birbirinden farklı sensörleri sayesinden nesneler interneti için uygulama geliştiren yazılımcı ve donanımcıların vazgeçilmezi durumunda.Arduinodan raspberry pi ye ve hata beaglebone a bile uyumlu olan bu sensörler tak çalıştır mantığı ile gerçektende inanılmaz bir kaynak.

#3 – Raspberry Pi Model A+ and B+

Aslında çok fazla bahsetmeye gerek yok :) ilk çıktığı andan itibaren en ucuz linux tabanlı mini bilgisayar olarak nesnelerin interneti ile ilgilenen arkadaşaların daha çok üst düzey yazılımlarla ilgilendiği bir platform.Windows10 un gömülü sistem versiyonu ile birlikte raspverry pi bir tık boyut atlamış durumda.

#4 – Texas Instruments CC3200 LaunchPad

Çok güçlü bir Arm Cortex M4 işlemciye sahip bu geliştrime platformu ile artık uygulamalarınızı endüstriyel boyuta ulşatırmanın vakti geldi.Hali hazırda internette birçok uygulama örnekleri mevcut.

#5 – Advanticsys XM1000

Wireless sensor ağlarları ile çok ilgili iseniz sizin için kaçınılmaz platformlardan biri.Contiki ve TinyOS ile kendini kanıtlamış olan bu platform üzerinde msp430f2618 işlemci barındırmanın yanı sıra 116K flash hafıza ve 8k ram ile vazgeçilmezlerinizin arasında yerini alacaktır.


#6 – ESP8266

Son zamanlar en popüler ve en minik geliştirme kartlarından biri.Arduino vb platformlarla birlikte AT komutları ile seri haberleşme ile kullanılsa da, tek başına da harikalar yaratabilecek bir platform kendisi.Size kalan sadece Lua dilinde yazılmış örnekleri biraz araştırmak ve aşina olmak.Küçük bir ip ucu vermek gerekirse mevcut arduino IDE ile de bu minik herkülü programlayabilirsiniz.

#7 – Espruino Pico

Ben javascript diline hakimim diğer dillere şu anda ayıracak vaktim yok diyorsanız.Sizin için javascript tabanlı bu geliştirme kartı birebir.256k flash ve 48k ram ile gelen bu cihaz birçok nesnelerin interneti uygulamanızda size ilaç olacaktır.

#8 – Spark Core

Çok güçük ama güçlü.Arm Cortex M3 işelmci ile gelen bu cihaz kutusunda çıkar ve nesnelerin internetine başla sloganı ile piyasada.Online derleyici üzerinden programlama avantajının yanı sıra,yine desktop üzerine yüklenebilecek basit ATOM IDE si ile de bu muazzam cihazı programlayabilirsiniz.En büyük özelliği ile üzerinde Wifi ile birlikte gelmesi.

#9 – CryptoCape


Nesnelerin interneti uygulmanızı güvenli bir boyuta taşımak istiyormusunuz ?
Sizin için düşünülmüş bu ekleti tam da uygulamanıza göre.Tüm veri şifreleme kütüphanelerini bünyesinde barındıran bu cihazlar artık internet uygulamalarınız hiç olmadığı kadar daha güvenli.

#10 – Rapiro


Biraz pahalı olsa da Rapiro arduino ve raspberry pi yi bir araya getirerek bize kendi robotumuzu geliştirme platformu sunuyor.Hele ki birde wifi eklediğinizde tadından yenmez bir hal alacağına eminim :)

yorumlarınız bizim için önemli

Bültene abone ol | Yorumlara abone ol

ELEKTRO BLOGGER A HOŞGELDINIZ

ARAMA YAP

EN COK OKUNANLAR

- Copyright © ELEKTRO-BLOGGER Blogger